Denne anmeldelse af Xiaomi Mi M365 dækker over alt hvad du har brug for at vide om dette hyper-populære el-løbehjul, inden du eventuelt joiner den efterhånden store klub af Xiaomi M365-ejere.

Xiaomi Mi M365 – resume af anmeldelse

Mi M365 var det mest populære el-løbehjul blandt ejere i en international undersøgelse foretaget i 2018.

Det modtog en rating på 4,5/5 fra 47 anmeldere og blev placeret 3. i sammenligning med de dyrere Dualtron ULTRA og Spider el-løbehjul (disse bliver dog ikke solgt i Danmark – så safe to say Xiaomi Mi M365 er det bedste el-løbehjul i DK).

Det er ikke overraskende, at M365 rangerer så højt. Folk der ejer det, fortæller at det at har en fremragende slidstyrke. Det har enestående funktioner, herunder: Skivebremse på baghjulet, pneumatiske dæk og har Bluetooth til tracking af din data i samspil med din Smartphone via Xiaomi’s app.

Derudover bruges det af el-løbehjuls-firmaet Bird, som er et tydeligt bevis for kvalitet.

Funktioner:

Rækkevidde: 30 km

Tophastighed: 25 km/t (OBS – den er dermed ikke godkendt til at køre på offentlige veje).

Vægt: 12,5 kg

Maks. belastning: 100 kg

Bremser

Xiaomi Mi M365 har skivebremse på det bageste hjul. Dette er den bedste type bremsesystem og en funktion man sjældent ser hos el-løbehjul i denne prisklasse. M365 har også en regenerativ bremse fortil, som giver en vis stopkraft. Det er absolut fremragende og state-of-the-art, taler man bremsesystem til el-løbehjul.

Motor

Xiaomi Mi M365 drives af en 250W børstefri jævnstrømsmotor med 500 W topeffekt.

Tophastighed og acceleration

Motoren leverer tilstrækkelig kraft til, at Mi M365 når en tophastighed på 25 km/t. Acceleration, tophastighed og kapacitet til at køre op ad bakke kan øges med en simpel firmwaremodifikation. Denne ændring kan også forkorte rækkevidden og reducere batteriets levetid. De fleste brugere rapporterer imidlertid, at reduktionen i interval er ~ 10%, mindre sammenlignet med den markant øgede ydelse.

Rækkevidde

Under ideelle omstændigheder kanXiaomi Mi M365 nå en rækkevidde på 30 km. I henhold til vores data opnår de fleste brugere realistisk set en rækkevidde på 22-25 km.

Vi lavede en test for at se hvor lang rækkevidde den realistisk set har (78 kg rytter, hyppig start og stop, og fuld gas når det var muligt) og opnåede 23,5 km.

Du kommer tættere på den opgivne rækkevidde på 30 km ved at køre mere konservativt og bruge foden som på et ”manuelt løbehjul”.

Opladning

Fuldtid til opladning fra 0 til 100% opladning er ca. 5,5 timer.

Kørselsoplevelse

M365 byder på en super god kørselsoplevelse, som de 8 ”pneumatiske dæk giver. Selvom vi kunne have ønsket at der var affjedring, forventes det ikke i denne prisklasse og vil også øge vægten dratsisk. Så et godt tip er ikke at bruge M365 til at køre off-road – det bliver simpelthen ikke behageligt…

Design og opbygningskvalitet

Samlet set er Mi M365 et af ​​de mest elegante og veludviklede el-løbehjul, der findes på markedet i dag. Dens ramme har smukke svejsninger, enkle betjeningselementer og robuste og skridsikre dæk. M365 foldes let og den er designet, så der ikke er noget vægtbærende svagt punkt når man klapper det sammen.

Selvom M365 ikke har nogen indbygget skærm, leveres den med en Bluetooth-aktiveret smartphone-app, der kan give dig al den information du kunne ønske.

Belysning

Mi M365 har både belysning foran og bag (som loven foreskriver). Frontlyset er monteret højt, hvilket hjælper med at øge synligheden i trafikken. Baglyset er lavt monteret og desværre ikke så kraftfuldt. Så kører du meget om natten, vil vi klart anbefale at montere ekstra lys bagpå.

Cockpit

Cockpittet er stilrent og godt designet. Den højre side af styret har en tommelfingerstyret drejeakselerator (gashåndtag). Den venstre side af styret har en håndbremse, der styrer både den regenerative motorbremse og den mekaniske skivebremse. Der er desuden et ringklokke på venstre side, der sidder lige i tommelfingerhøjde.

 I midten angiver fire lysdioder batteriets levetid. Der er desuden her en knap til at tænde og slukke lyset på el-løbehjulet.

Hastighed, tilbagelagte km og andre sjove tal er tilgængelige via Xiaomi’s app. Dette er en cool funktion, men måske lidt unødvendig og kræver, at din telefon er i en holder på el-løbehjulet. Vi ville gerne have haft et simpelt display med hastighed og kilometertæller.

Konklusion

Samlet set er Xiaomi Mi M365 et solidt el-løbehjul, der giver dig en høj oplevet værdi for pengene. Det er en perfekt entry-level-model til den daglige pendling i de større byer. Ærlig talt, så kender vi ikke nogen der har fortrudt sit køb af Xiaomi Mi M365 – det er i sandhed en ener i sin klasse.